Nieuws

Op welk energiemanagement denk- en werkniveau zit u?  Doe de energie test  en Cythemadim geeft antwoorden op actuele vraagstukken!

 

26-02-2013 90% besparing op energievraag na renovatie bij Gymnasium Baesweiler.

De renovatie van Gymnasium Baesweiler is een schoolvoorbeeld waarom wij (Cythemadim) zoveel belang hechten aan de samenwerking met Vika Ingenieur GMBH.

Vika Ingenieur GMBH is een ingenieursbureau dat o.a. gebouwsimulaties en levenscyclekosten berekeningen uitvoert voor bedrijven, zowel voor nieuwbouwprojecten als in renovatieprojecten. Het unieke dynamische simulatieprogramma waar zij mee werken, maakt het mogelijk om het energieaspect van een gebouw al in het ontwerpproces optimaal mee te nemen. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk in de exploitatiekosten van een nieuw gebouw.  Zoals blijkt uit de cijfers van de renovatie van Gymnasium Baesweiler, levert de inzet van gebouwsimulatie en levenscycleskosten berekeningen ook bij renovatie veel besparing op. Vika was dan ook prijswinnaar van de wedstrijd “Kommunaler Klimaschutz 2010” in de catogerie “Innovative technische und/oder bauliche Maßnahmen für den Klimaschutz in einem kommunalen Gebäude oder einer kommunalen Einrichtung“.

 

Cythemadim biedt in samenwerking met Vika Ingenieur gebouwsimulatie aan. Dat deden wij al voor bijv. het project Hof te Berkel,

 

14-02-2013 Hoe zit het precies met de 'Tight Oil Boom' in de USA?

Volgens bepaalde informatiestromen, heeft de USA nieuwe oliebronnen ontdekt in Noord Dakota. Met deze voorraden zouden  ze op termijn niet langer afhankelijk zijn van olie import. Maar in hoeverre gaat het hier over nieuwe voorraden? Wat bevindt zich precies in de bodem van Texas?

Chistoph Senz; werkzaam voor ProCom GMBH,  gaat hier in een tweetal (Duitstalige) artikelen dieper op in. Hij wil met zijn schrijven duidelijkheid en inzicht verschaffen in vaktermen en tevens de diverse uitspraken toetsen aan de hand van onafhankelijke informatie (die voor eenieder vrij te verkrijgen is).

In het eerste artikel bespreekt hij de beperkingen van de nieuwe  fracking-technologie. Hij maakt duidelijk wat het verschil is tussen Light Tight Oil en schalie-olie. Waarbij hij de samenhang bespreekt tussen poreusheid en doordringbaarheid van de laag waarin zich de olie bevind.
Het tweede artikel is toegespitst  op geografie, geologie en de huidige olievoorraad in Noord Dakota. Aangezien het Bakken plateau in Noord Dakota wordt betiteld als zijnde de bron van grote hoeveelheden olie.

Boeiende en verhelderende artikelen die duidelijk maken dat de weergave vanuit bepaalde informatiebronnen rooskleuriger is dan de werkelijkheid.

 

22-01-2013 Waka Waka

Het gaat goed met Waka Waka . De foundation heeft een LED-lamp ontwikkeld op zonne-energie. Het wordt de meest efficiente LED-lamp ter wereld genoemd!
Deze lamp wordt door de organisatie aangeboden aan mensen in vluchtelingenkampen en aan anderen die niet in staat zijn om de Waka Waka lamp te kopen. In ontwikkelingslanden wordt de Waka Waka lamp aangeboden als alternatief voor kerosinelampen. Kerosinelampen zijn giftig, duur en gevaarlijk. De Waka Waka daarintegen is veilig, gezond, betaalbaar en gratis oplaadbaar mbv zonne-energie.
Nieuw is de Waka Waka Power. Aan de LED-lamp is een oplader toegevoegd, waarmee telefoons opgeladen kunnen worden.

Cythemadim was backer van het eerste project. Wij hebben de LED-lamp dan ook in huis en vinden het een prima lampje. Handig tijdens kamperen en hij gaat standaard mee in de rugzak van fervente buitensportbeoefenaars.
Wat ons betreft dus een mooi project. Zeker de moeite waard om te sponsoren.

 

16-01-2013 Lezing Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM)

Cythemadim geeft op 18-02-2013 een lezing voor studenten op de ABKM. Het thema van deze lezing is: "Energie als onderdeel van het ontwerpproces".
Thema energie is vaak een ondergeschoven kindje tijdens het ontwerpproces. Energie- en andere beheerkosten zijn vaak geen onderdeel van het functionele eisenpakket. Terwijl juist in de conceptfase veel 'winst' te halen valt. 2/3 van de beheerkosten, worden veroorzaakt in de ontwerpfase. Energiebesparing achteraf is ontwerpfouten repareren.

 

16-01-2013 Informatiedag 'Anders bouwen' bij Thermeco.

Cythemadim organiseert 16-01-2013 samen met Thermeco  een informatiedag 'Anders bouwen'. Er vindt een bezichtiging plaats bij Van Tilburg Installatietechniek. Thermeco, VBI, IBM en Cythemadim zullen voorlichting geven over: gebouwsimulatie, kanaalplaatvloeren, bouwmateriaal mantelblok en Integraal Bouwproces Management.

Wanneer     Iedere 3e woensdag van de maand
Tijd     Van 9:00 tot 16:00
Waar     Thermeco Stein
Inhoud     Gedurende de dag komende de volgende onderwerpen aan bod:
      - Ontwerpen
      - Gebouwsimulatie
      - Bouwprocesmanagement
      - Bouwmaterialen

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

17-12-2012
Informatiedag 'Anders bouwen' krijgt maandelijks vervolg!

De informatiedag op 27-11 was een groot succes. Reden voor de organisatie om deze informatiedag iedere 3e woensdag van de maand te gaan aanbieden. 
 

10-12-2012
World Energy Outlook 2012

The 2012 edition of the World Energy Outlook was released on 12 November and presents authoritative projections of energy trends through to 2035 and insights into what they mean for energy security, environmental sustainability and economic development. Oil, coal, natural gas, renewables and nuclear power are all covered, together with an update on climate change issues. Global energy demand, production, trade, investment and carbon dioxide emissions are broken down by region or country, by fuel and by sector.

 

Ouder nieuws

Meer informatie over onderstaande berichten kunt u bij ons opvragen via de mail.

20-11-2012 Informatiedag 'Anders bouwen' op 27-11-2012

01-11-2012 Workshop 'Het productieve en behaaglijke kantoor': "Hoogstandje van duurzaamheid". 

30-10-2012 Pioneren met betaalbare nieuwbouw voor starters: "De Pioenier" van Haegens Groep 

11-10-2012 Workshop 'Het productieve en behaaglijke kantoor' op 30-10-2012 met o.a. informatie over gebouwsimulatie.

14-09-2012 Nieuwbouw Van Tilburg Installatietechniek van start

10-09-2012 Waka Waka werkt aan nieuw project 

15-07-2012 Bezoek aan ABK Maastricht Master of Architector

31-05-2012 Start bouw Hof te Berkel 

26-04-2012 Cythemadim Waka Waka Backer

20-03-2012 Personenauto voor Rubicon Jeugdzorg

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem contact op met Cythemadim

Cythemadim B.V.
Burg. Smeetsstraat 33
6096 CH Grathem (Nederland)
Routebeschrijving
    M. +31 (0)6-55772498
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via social media