Al stappen gezet

Op welk energiemanagement denk- en werkniveau zit u?  Doe de energie test  en Cythemadim geeft antwoorden op actuele vraagstukken!

Wanneer u al stappen heeft gezet op gebied van energiezorg, bieden wij u drie soorten diensten:


3) Vaststellen doelstellingen (KPI's)
4) Management rapportage
5) Plan efficiency verbetering

Graag maken wij voor u een voorstel op maat om uw energieverbruik in kaart te brengen en om na te gaan waar besparingen mogelijk zijn. Neem daarvoor contact met ons op.

3) Vaststellen doelstellingen (KPI's)

Om als bedrijf optimaal resultaat met energiemanagement te behalen, is het belangrijk dat u van tevoren de juiste doelstellingen, de zogeheten Kritische Prestatie Indicatoren (KPI's) formuleert. KPI's moeten voldoen aan het SMART-principe. Dat wil zeggen:

- Specifiek
- Meetbaar
- Acceptabel
- Realiseerbaar
- Tijdsgebonden

Bovenstaande hebben wij vertaald in de volgende werkwijze:

Inventarisatie van energieverbruik
We maken een uitgebreide, gedetailleerde inventarisatie van uw verbruik over de afgelopen jaren. In de opgestelde energiebalansen kunt u zien waarvoor en hoeveel energie is verbruikt. Goed inzicht is noodzakelijk om prioriteiten te kunnen stellen. Bij de inventarisatie  betrekken we ook bouwkundige aspecten.

Rapportage en voorstellen voor besparingen
De rapportage waarin de inventarisatie is verwerkt, is de basis voor verbeteringsvoorstellen. Uiteraard wordt alles besproken met het energieteam in uw organisatie. Dit proces leidt tot een lijst met de meest veelbelovende opties.

Onderzoek haalbaarheid opties
Wij onderzoeken de opties op praktische, technische en economische haalbaarheid. Na het definitief vaststellen van de maatregelen begeleiden we u bij het vastleggen van de invoeringsprocedures.

Inventariserend onderzoek
Vaak adviseren wij u een inventariserend onderzoek uit te voeren, waaruit niet alleen technische conclusies te trekken zijn, maar ook indicaties van (energie)besparingen, terugverdientijden, subsidieregelingen, etc.

Voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen.

4) Management rapportage

In een afsluitende management rapportage is het proces dat is doorlopen bij het energie besparingsplan nauwkeurig vastgelegd met alle maatregelen en bijbehorende verantwoordelijkheden. Wij adviseren, begeleiden of assisteren u graag bij de implementatie van het plan.

Om er zeker van te zijn dat uw energiemanagement optimaal blijft is het verstandig periodiek te evalueren. Voor deze constante toetsing (monitoring en targetting) kunt u gebruik maken van onze expertise. De frequentie en omvang van deze toetsing is maatwerk, afgestemd op uw organisatie. U kunt ons desgewenst ook inschakelen als energieadviesbureau voor elk gewenst deelgebied van uw energieverbruik. Wij zijn actief op tal van gebieden, variƫrend van contractaanpassing en subsidies, tot adviezen over de toepassing van bijvoorbeeld aardwarmte. Mocht u een specifieke vraag hebben, schroom niet om contact op te nemen. Ook vraagstukken die buiten onze standaard dienstverlening liggen nemen wij graag als uitdaging aan.

5) Plan efficiency verbetering

Bijna alle organisaties krijgen in de nabije toekomst te maken met de verplichting tot een actieve vorm van energiebeheer. In verschillende branches zijn al Meerjarenafspraken (MJA) opgesteld voor energiereductie en -beheer. Met een energie besparingsplan bent u helemaal voorbereid op deze eisen. 

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem contact op met Cythemadim

Cythemadim B.V.
Burg. Smeetsstraat 33
6096 CH Grathem (Nederland)
Routebeschrijving
    M. +31 (0)6-55772498
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via social media