Wat is energiemanagement?

Op welk energiemanagement denk- en werkniveau zit u?  Doe de energie test  en Cythemadim geeft antwoorden op actuele vraagstukken!

Wat is energiemanagement?

Energiemanagement is het duurzaam omgaan met inkoop, distributie en verbruik van energie binnen uw organisatie met als doel kosten te besparen. Zonder goed energiemanagement lopen uw kosten hoger op dan nodig is. Energiemanagement brengt enerzijds uw basisgebruik waar mogelijk omlaag. Anderzijds zijn aan energiekosten gerelateerde kosten, zoals onderhoudskosten, kapitaallasten en personeelskosten, vaak drastisch terug te brengen. Energiemanagement zorgt er tevens voor dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw energiesysteem verbetert. En daarmee helpt u weer de milieubelasting terug te dringen.

Wanneer is energiemanagement interessant?

Energiemanagement is vooral interessant wanneer uw energiekosten op jaarbasis meer dan tienduizend euro bedragen. De meeste bedrijven komen al snel aan dit bedrag en hebben vaak een veelvoud aan energiekosten. In dat geval zijn de investeringen die energiemanagement met zich meebrengen lonend. Energiemanagement dient stapsgewijs en weloverwogen te gebeuren en is alleen succesvol wanneer het binnen alle geledingen van uw organisatie leeft en draagvlak heeft. 

Hoe gaat energiemanagement in zijn werk?

Cythemadim werkt altijd volgens een stappenplan:
1) inventarisatie en zorgen voor draagvlak
2) analyse van energieverbruik en energiebeheer
3) in kaart brengen energiehuishouding
Een goed hulpmiddel hierbij is het maken van een Sankey-diagram. Zie hier een voorbeeld van een Sankey diagram door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN)
4) opstellen energiebesparingsplan
5) implementatieplan
6) constante toetsing (monitoring en targetting)
7) energiezorg koppelen met KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu)

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem contact op met Cythemadim

Cythemadim B.V.
Burg. Smeetsstraat 33
6096 CH Grathem (Nederland)
Routebeschrijving
    M. +31 (0)6-55772498
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via social media