GRI

Op welk energiemanagement denk- en werkniveau zit u?  Doe de energie test  en Cythemadim geeft antwoorden op actuele vraagstukken!

GRI, ofwel Global Reporting Initiative, stelt door middel van toetsing en certificaten richtlijnen op voor duurzaamheidverslaggeving voor bedrijven.

Cythemadim wil een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat doen wij op een aantal manieren. Wij hanteren een open en transparante communicatie en willen u via onze website laten zien op welke manier wij omgaan met de diverse GRI-punten.

Visie mbt GRI

Cythemadim is een dienstverlenend bedrijf dat is aangesloten bij de beroepsverenigingen FEDEC en AEE. Het profiel en de bijbehorende gedragscode van een Register Energie Adviseur (REA) beschrijft o.a. een hoge mate van integriteit en betrouwbaarheid. Tevens dient een REA consulent bij de uitvoering van opdrachten rekening te houden met arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. Vanuit die basis handelen wij.

Wij doen met name zaken met lokale bedrijven. De omgang met milieu en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zijn doorslaggevende factoren bij het maken van een keuze voor een bepaalde stakeholder of leverancier. Lokale bedrijven vallen onder het Nederlands vergunningsysteem, waardoor wij verzekerd zijn van goede werkomstandigheden, juiste  omgang met milieuzaken, geen schending van mensenrechten en betrokken productverantwoordelijkheid. Als diensverlenend bedrijf maken wij bijna geen gebruik van primaire grondstoffen. Bij de aanschaf van producten voor ons bedrijf , kiezen wij zoveel mogelijk voor hergebruikt materiaal en voor recyclebaarheid.

Door te kiezen voor lokale bedrijven, proberen wij transportkosten zo laag mogelijk te houden. Wij dragen zelf een steentje bij door o.a. het rijden op PPO (Puur Plantaardige Olie), waarbij we ook gebruik maken van Traboldfilters.

Aangezien energie een onderdeel vormt van het vergunningstelsel, onderhouden wij goede banden met (semi-) overheid. Waar mogelijk voorzien wij in advies en ondersteuning wat energiezorg betreft.

Bij gelijke geschiktheid geeft Cythemadim de voorkeur aan medewerkers die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt (bv. door een arbeidshandicap). Wij vinden het belangrijk dat iedereen evenveel kans heeft op een baan in een geschikte werkomgeving en zo zelfvoorzienend kan zijn. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken en steunen waar mogelijk de gemeenschap.

Cythemadim heeft een energiezuinig ontwerp gemaakt voor eigen nieuwbouw, waarbij de milieu-footprint van ons bedrijf zo klein mogelijk is gehouden. Belangrijke aspecten in dit plan zijn ligging, duurzame bouwmaterialen, eigen energie-opwekking, geen aansluiting op het riool, geen gasaansluiting en een specialistisch groenplan.

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem contact op met Cythemadim

Cythemadim B.V.
Burg. Smeetsstraat 33
6096 CH Grathem (Nederland)
Routebeschrijving
    M. +31 (0)6-55772498
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via social media